Solopvarmet ventilation

Solopvarmet ventilation

Med et anlæg til solopvarmet ventilation bruger du solen til at lave frisk og tør luft. Det er både miljørigtigt, billigt og enkelt.

Solopvarmet ventilation til både kældre og Fritidshuse

Mange døjer med fugt i kælderen eller dårlig lugt i sommerhuset. Det er ofte tegn på utilstrækkelig ventilation.
Luften er typisk for stillestående og både luftfugtigheden og fugtindholdet i vægge og andet bygningsværk er for højt. Den høje luftfugtighed kan have ubehagelige konsekvenser, som f.eks. skimmelsvamp.

Problemet kan løses både enkelt, miljøvenligt og billigt – med solopvarmet ventilation.

Solopvarmet ventilation sikrer, at den fugtige luft i din kælder/sommerhus bliver udskiftet, så du altid har frisk og tør luft. Du undgår derved dårlig lugt, fugtskjolder og skimmelsvamp. Og du får mulighed for at bruge din kælder til en lang række andre formål end blot opbevaring.

Det solopvarmede ventilationsanlæg er både miljøvenligt og driftssikkert. Anlægget fungerer ved hjælp af solens stråler og et selvrensende filter, og koster under 100 kr. i drift om året.

Sådan fungerer et solopvarmet ventilationsanlæg

Det solopvarmede ventilationsanlæg fungerer i princippet som en miljøvenlige affugter. Drevet på solenergi. Hver eneste gang solen skinner, vil luftsolfangeren blæse gratis, varm og tør luft ind i kælderen, og presse hengemt, fugtig luft ud gennem kælderens ventilationsåbninger – inden den når at blive omdannet til kondens.

Du vil med en solopvarmet ventilation kunne holde din kælder fri for skimmelsvamp, råd og mug. Det betyder, at indbo og øvrige ejendele ikke lugter og bliver ødelagt, og at kælderen er langt sundere at opholde sig i.

Hvilke resultater kan du forvente?

Efter få dages drift, er der mærkbart luftforbedringer i kælderen

I løbet af et par måneder vil du begynde at opleve kælderluften som betydeligt friskere og mindre fugtig at indånde.

Efter en fuld sæson med en solopvarmet ventilation vil både indendørs-luften og fugtniveauet i kælderens faste materialer – altså vægge, andet bygningsværk og inventar – være faldet mærkbart.

Skal vi også hjælpe dig?

Vil du vide mere om solopvarmet ventilation – og om det er en løsning, som passer ind i din kælder eller i dit sommerhus. Så skriv eller ring til os på tlf.: 9716 1060.